Imate li pitanja?

Pratite nas na Facebooku

Provedbeni plan CO Križevci

Primopredaja djeca

Roditelji se dočekuju na ulaznim vratima. U slučaju da se nalazi više roditelja ispred vrtića, dužni su držati razmak od 2m. Odgajatelj/zdravstvena voditeljica ima rukavice koje prije izlaska dezinficira. Pred djetetom stavlja masku. Dijete prelazi nogama preko dezinfekcijske barijere. Odgajatelj/zdravstvena voditeljica preuzima dijete od roditelja. Roditelj je dužan svako jutro prije dolaska u vrtić izmjeriti tjelesnu temperaturu te prilikom primopredaje reći koliko je izmjereno. Tjelesna temperatura ne smije biti veća od 37,2 . Odgajatelj/zdravstvena voditeljica zapisuje temperaturu u evidencijsku listu. Odgajatelj / zdravstvena voditeljica pomaže djetetu presvući se, odlaže njegove stvari u njegov ormarić zatim ide s njim oprati ruke te ga nakon toga uvodi u skupini. Odgajatelj/zdravstvena voditeljica ponovo dezinficira ruke te ide preuzeti slijedeće dijete. Nakon što se preuzmu sva djeca, odgajatelj/zdravstvena voditeljica baca rukavice.

Prvi dan dolaska roditelji potpisuju izjavu o dovođenju djece u vrtić. Roditelji su dužni dovesti djecu do 9 sati.

Oprema djece

Prvi dan – ponedjeljak kada dijete dođe donosi svoju torbu u kojoj se nalaze stvari za čitav tjedan. Odgajatelj/zdravstvena voditeljica odlaže torbu u ormarić. Odgajatelj/zdravstvena voditeljica svaki dan u vrećicu odlažu nečistu odjeću te je predaju roditelju kada dođe po dijete. Prilikom uzimanja stvari iz torbe, odgajatelj/zdravstvena voditeljica stavlja rukavice te nakon što uzme stvari te obuće dijete, torbu ponovo vraća u ormarić, a nakon toga dezinficira ruke. U petak roditelj kad dolazi po dijete donosi čistu robu.

Opis prostornih mogućnosti

U objektu su 4 skupne. Skupine su mješovite. Svaka skupina je u svojoj odvojenoj prostoriji. Svaka prostorija ima svoj posebni sanitarni čvor koji koriste samo djeca iz te skupine.

Organizacija rada ustanove

Objekt radi od 06:00 do 18:00. Odgajatelji rade u smjenama. Prva smjena je od 06:00 do 12:00 . Druga smjena je od 12:00 do 18:00. Također, vodit će se evidencija dolazaka djelatnika u dječji vrtić, nadzorna lista dezinfekcije i evidencija izmjerene tjelesne temperature za svako dijete. Svaka dva sata spremačica obilazi objekt i vrši dezinfekciju prostora. Za vrijeme dezinfekcije djeca iz odgojih skupina neće boraviti u prostru odgojne skupine. Nakon radnog vremena odgajatelji dezinficiraju didaktičku opremu i igračke.

Didaktička oprema i igračke

U planiranju didaktičke opreme dati prednost opremi glatkih i tvrdih površina koje se lako peru deterdžentom i vodom. Zabranjeno je koristiti kinetički pijesak, masu za modeliranje, rasuti materijal (riža, kukuruz i sl). Potrebno je na kraju svakog radnog dana prati igračke deterdžentom i vodom, te ih sušiti na suncu, posebice u skupini djece koja su sukladno razvojnoj dobi sklona stavljati predmete u usta.

Dostava i preuzimanje ručka

Servirka ručak dovozi u kolicima za transport i posluživanje hrane te ostavlja ispred ulaza u skupinu. Odgajatelj uvozi kolica u skupinu, stavlja hranu u zdjelice te poslužuje ručak. Nakon

ručka, odgajatelj prljavo posuđe vraća na kolica za transport i ostavlja ispred ulaza u skupinu. Djeca prije i poslije ručka peru ruke.

Kontrola temperature

U 10:00 sati odgajatelj mjeri temperaturu djeci te upisuje u evidencijsku listu za mjerenje temperature. Ukoliko je temperatura veća od 37,2, dijete će biti smješteno u sobi za izolaciju do dolaska roditelja. Roditelj je dužan doći u najkraćem mogućem vremenu.

Boravak na otvorenom

Boravak na otvorenom se organizira u skupinama. Odgajatelj s djecom vani provodi mirne aktivnosti. Svaka skupina u svom unutarnjem prostoru ima i vanjsku terasu koju koristi u toku dana.

Dokument pogledajte / preuzmite ovdje

SLOBODNA MJESTA:
Križevci
Zagreb
Sokolovac
Mala Buna
Velika Gorica
RADNO VRIJEME:
Križevci:
pon - pet: 06.00 - 18:00
Zagreb:
pon - pet: 06:30 - 17:00 h
Sokolovac:
pon - pet: 06:00 - 16:30 h
Mala Buna:
pon - pet: 06:30 - 16:30 h
Velika Gorica:
pon - pet: 06:15 - 17:15 h
UPISI I DOKUMENTACIJA:
2017 ©